Huawei P8

Online je telefoon verkopen

Deel artikel

Wanneer je een nieuwe telefoon hebt dan is de kans groot dat je van je oude telefoon af wilt. Wanneer deze kapot is of zo oud dat er geen vraag naar is dan is het verstandig om deze te laten repareren of weg te gooien, echter is het wel verstandig om online even te checken of er interesse is in jouw telefoon. Sommige oude smartphones zijn namelijk nog steeds erg gewild bij sommige mensen. Wanneer je mobiel echter nog in tact is en redelijk nieuw dan kan je deze eenvoudig online verkopen. Dit kan je doen via verschillende kanalen op het internet die interesses bieden in jouw oude telefoon. Natuurlijk wil je wel de meeste waarde uit je telefoon halen wanneer je deze gaat verkopen, dus hier krijg je ook nog enkele tips over.

Verkopen aan een particulier of bedrijf?

Wanneer je, je mobiel gaat verkopen kan je kiezen uit twee opties: Verkoop je de smartphone aan een particulier, oftewel een ander persoon óf verkoop je hem aan een bedrijf die oude mobielen opkoopt. Bij een bedrijf weet je meestal al meteen hoeveel geld je voor de mobiel ontvangt, echter is dit bedrag meestal lager dan wanneer je hem verkoopt een aan particulier. Dit komt mede omdat je bij de verkoop aan een particulier moet wachten op verschillende boden etc. terwijl je bij het bedrijf meteen weet waar je aan toe bent en direct een deal af kan sluiten. Kies je ervoor om je smartphone te verkopen aan een bedrijf, ga dan op internet op zoek naar verschillende bedrijven die dit doen en ga deze vergelijken. Zo weet je namelijk zeker dat je het meeste waarde voor je telefoon krijgt.

Haal de meeste waarde uit je telefoon

Om ervoor te zorgen dat wanneer je, je telefoon online verkoopt, hier de meeste waarde uit haalt moet je op bepaalde dingen letten. Zo kan je ervoor zorgen dat de mobiel er verzorgt en zo goed als nieuw uit ziet, grote gebruikerssporen kunnen er namelijk voor zorgen dat de waarde van de smartphone drastisch daalt wat in het nadeel kan werken voor de verkoper. Daarnaast kan je er ook voor zorgen dat wanneer je de mobiel te koop zet, dat ook alle bijbehorende accessoires, opladers, hoesjes, etc. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de waarde van de telefoon verhoogt wordt, ook het vermelden van bijvoorbeeld een veiligheidsglaasje of eventuele andere ‘minder zichtbare’ toepassingen aan de telefoon is erg handig voor zowel de verkoper als koper.

Gerelateerd nieuws