Huawei P8

Design

De Huawei P8 is het premium toestel van de Chinese fabrikant. Het design is weinig vernieuwend maar toch heeft Huawei wederom alleen maar hoogwaardige materialen gebruikt bij de productie van het toestel. De smartphone heeft ziet er hoekerig uit maar heeft wel afgeronde zijkanten. Huawei zet altijd in op het design en dat is ook bij de P8 terug te zien. Het nieuwe vlaggenschip ziet er prachtig uit, maar toch zeggen wederom veel analisten dat het net een iPhone-look-a-like is. Ondanks de vermeende gelijkenissen met de iPhone is de Huawei P8 stukken voordeliger. De prijs-/kwaliteitverhouding bij de smartphone is uitstekend.
Hetgeen dat direct opvalt is dat de P8 ultradun is. Het toestel meet slechts 6,4 millimeter. Hiermee is de Huawei P8 dunner dan de iPhone en de Galaxy S6. Het voorgaande model was 6,5 millimeter dik dus het Chinese bedrijf is weer op weg om richting de 6 millimeter te gaan want de Huawei Ascend P6 was slechts 6 millimeter dik. Al met al heeft de Huawei P8 een strak design waar veel smartphone fabrikanten jaloers op zullen zijn.

Kleuren

Huawei brengt de P8 in twee mooie gangbare kleuren op de markt. Het toestel is verkrijgbaar in de kleur Mystic Champagne en Titanium Grey. Het is niet duidelijk of er in de nabije maanden nog meer kleuren beschikbaar komen voor de Huawei P8. De afgelopen jaren heeft het Chinese bedrijf ook nooit gek gedaan met kleuren en dat komt omdat het bedrijf zich richt op de specificaties van de smartphone en niet op de kleuren.

Display

De Huawei P8 is voorzien van een 5,2 inch IPS LCD-scherm met Full HD-resolutie van 1920×1080 pixels. Het display van het vlaggenschip is wederom vergroot ten opzichte van zijn voorganger. De schermresolutie is daarentegen niet verhoogt, dit blijft op 1920 bij 1080 pixels. Het beeldscherm beslaat bijna de hele voorkant van het toestel en dat is indrukwekkend om te zien. Alleen aan de boven en onderkant is er nog ruimte tussen de randen en het beeldscherm.

Processor

Het nieuwe toestel is uitgerust met een krachtige octa-core processor. De Hisilicon Kirin 930 komt uit de eigen gelederen en het is een 64-bit processor die geklokt is op 2.0GHz. Het RAM-geheugen van de Huawei P8 is 3GB en het ROM-geheugen is 16GB, maar deze is in tegenstelling tot andere smartphones nog wel uit te breiden middels een microSD-kaart.

Camera's

Aan de achterkant van de Huawei P8 tref je een 13 megapixel camera welke is uitgerust met optische beeldstabilisatie en de camera heeft een diafragma van f/2.0. Naast de cameralens is een Dual Color temperatuur flitser geplaatst zodat een ieder de mooiste foto’s kan maken. Aan de voorkant van de Huawei P8 is een 8 megapixel camera geplaatst waar je de mooiste en scherpste selfies mee kunt maken.

Accu

De capaciteit van de accu is iets verhoogd ten opzichte van zijn voorganger maar dit is wel minimaal verhoogd. In de Huawei P8 is een 2680mAh accu geplaatst. Met de accu moet je volgens Huawei makkelijk een gehele dag met je smartphone kunnen doen, dan hebben ze het over normaal gebruik. Gebruik je de Huawei P8 intensief dan zal je de smartphone na alle waarschijnlijkheid vaker aan de lader moeten leggen. Met een capaciteit van 2680mAh kun je het wel vergeten om je smartphone om de twee dagen op te laden.

In the box

Bestel je de Huawei P8 dan zal je het volgende in de verpakking aantreffen:

  • 1x Smartphone Huawei P8 met ingebouwde 2680mAh accu
  • 1 x USB oplader
  • 1x USB oplader kabel
  • 1x Koptelefoon
  • 1x Veiligheidsinformatie
  • 1x Quick Start Guide

De Huawei P8 is vanaf heden verkrijgbaar in Nederland. De verkoopadviesprijs voor de Huawei P8 met 16GB interne opslagcapaciteit is 499 euro.