Huawei P8

Omzet Huawei over eerste helft 2015 gegroeid met 30 procent

Deel artikel

Het Chinese bedrijf Hauwei, producten van onder andere smartphones en andere mobiele apparatuur, heeft vandaag bekend gemaakt dat het over de eerste helft van 2015 30% meer omzet heeft geboekt dan het eerste halfjaar van 2014. In totaal was de omzet over de eerste zes maanden omgerekend 26,2 miljard euro.

De financieel directeur van het bedrijf, Meng Wanzhou, zegt dat Huawei een stabiele groei op alle drie bedrijfstakken heeft geboekt”. Huawei is actief in de smartphonetak, levert infrastructuur voor telecom en heeft een afdeling gericht op zakelijk gebruik. Over alle drie de takken is een omzet van 26,2 miljard euro geboekt, met een winstmarge van ongeveer 18 procent. De omzet was vorig jaar in de eerste zes maanden 30 procent lager, maar de winstmarge was toen ook ongeveer 18 procent.

Huawei heeft als doelstelling voor dit jaar om 20% omzetgroei te realiseren, wat waarschijnlijk wel gaat lukken. Exacte verkoopcijfers van smartphones zijn nog niet bekend gemaakt, deze volgen in een rapport dat later deze week wordt gepubliceerd.

Gerelateerd nieuws