Huawei P8

De beste Chinese smartphone van dit moment

Deel artikel

In hartje Londen werd met ongelooflijk veel bombarie een nieuwe smartphone gepresenteerd, namelijk de Huawei P8. Dit toestel is het vlaggenschip van de Chinese fabrikant Huawei. De fabrikant is al enkele jaren aan het proberen om voet aan de grond te krijgen in Europa en dat lukt ze steeds beter. Met de komst van de Huawei P8 zet het bedrijf wederom een goede stap in voorwaartse richting. Het nieuwe vlaggenschip past helemaal in de filosofie van het bedrijf. De smartphone is van extreem hoge kwaliteit en dat voor een uitermate betaalbare prijs. Het mag gerust gezegd worden dat de Huawei P8 een waardige opvolger is van de Huawei P7 Ascend. Door de uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding is de Huawei P8 bestellen voor iedereen een must!

Design

Het toestel heeft een opvallend metalen behuizing en het is ook nog eens ultradun. De hoeken van de behuizing zijn licht afgerond zoals we dit op dit moment vaker zien bij andere smartphone fabrikanten. Aan de rechterzijkant is de powerknop te vinden het is jammer dat deze iets uitsteekt maar het heeft wel een prachtige ovale vorm. De Huawei P8 is een van de dunste smartphones die op dit ogenblik in Nederland te koop is. Het toestel heeft een dikte van slechts 6,4 millimeter. In vergelijking met de iPhone 6 en Galaxy S6 scheelt dit 0,5 millimeter en 0,4 millimeter. De Huawei P8 weegt slechts 144 gram en is hiermee wel zwaarder dan zijn directe concurrenten.

Display

Aan de voorzijde van de P8 is een 5,2-inch display geplaatst. Waar andere smartphone fabrikanten voor een excellent hoge schermresolutie kiezen dit jaar heeft de Huawei P8 ‘slechts’ een Full HD-resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Het display is nog steeds uitstekend helder want eigenlijk is er weinig verschil met de smartphones met een Quad-HD resolutie. Het display van de Huawei P8 blijft zelfs goed af te lezen pal in de zon.

Processor

Huawei is een vooruitstrevend bedrijf en sinds enige tijd gebruikt de fabrikant zelfontwikkelde processor voor de smartphones. de Huawei P8 is uitgerust met een Kirin 930 octa-core (2GHz/1,5GHz) processor in combinatie met 3GB werkgeheugen. Het toestel is hierdoor prettig in gebruik en reageert supersnel. De interne opslagcapaciteit van de P8 is slechts 16GB, maar gelukkig kun je de interne capaciteit uitbreiden middels een externe geheugenkaart. Het SD-slot is door Huawei heel slim gemaakt, want wil je de interne opslag capaciteit niet uitbreiden, dan kun je het SD-slot ook gebruiken als SIM-slot.

Camera’s

Aan de achterkant van het toestel is een 13-megapixel camera te vinden die voorzien is van optische beeldstabilisatie en de camerasensor is uitgerust met de RBGW-technologie. Je kunt met de Huawei P8 in alle lichtomstandigheden een schitterende foto maken. Aan de voorkant is een 8-megapixel selfie-cam geïnstalleerd. Je kunt nu altijd de mooiste selfies maken van jezelf of met een hele groep vrienden.

De Huawei P8 is een uitstekende smartphone waarmee je nog jaren vooruit kunt. Het toestel heeft een premium uiterlijk en krachtige hardware die niet zullen misstaan bij een high-end smartphone. De Huawei P8 is vanaf heden verkrijgbaar voor een buitengewoon betaalbare prijs. Nog niet overtuigd? Lees hier de volledige Huawei P8 Review!

Gerelateerd nieuws