Huawei P8

Huawei presenteert de Ascend P8 begin 2015

Deel artikel

In mei van dit jaar heeft Huawei de Ascend P7 uitgebracht, maar mogelijk krijgt het huidige vlaggenschip op zeer korte termijn alweer een opvolger. Althans als de gelekte roadmap van Huawei voor het jaar 2015 berust op de werkelijkheid. In de roadmap staat precies aangegeven wanneer de Ascend P8 gepresenteerd zal gaan worden. Er staat vermeld dat het toestel tijdens de CES in Las Vegas gepresenteerd gaat worden. De CES 2015 is van 6 tot en met 9 januari.

Eerste specificaties zijn ook gelekt

Op de roadmap was niet alleen te lezen wanneer de Huawei Ascend P8 gepresenteerd zal gaan worden. Er was meer te lezen op het gelekte document, zo staat er duidelijk op vermeld dat de Ascend P8 een 5,2 inch beeldscherm zal krijgen met een schermresolutie van 1920 bij 1080 pixels. Het type scherm dat gebruikt wordt is een 2.5D hiermee zal het scherm ronde randen kennen zoals ook de iPhone 6 heeft. De pixeldichtheid van het 5,2 inch beeldscherm zal neerkomen op 424ppi.

Huawei zet altijd in op design en dat is ook weer het geval bij de Ascend P8. Het toestel zal voorzien worden van een metalen body en de achterkant van het toestel zal keramisch zijn. Dit geeft een extra strakke uitstraling en dat is precies wat iedereen wederom verwacht van Huawei. Andere specificaties zijn nog niet gelekt maar we weten wel dat het toestel zal beschikken over 3GB RAM en 32GB interne opslagruimte.

De verwachte verkoopprijs van de Huawei Ascend P8 zal tussen de 400 en 500 euro liggen. Wanneer het toestel uiteindelijk definitief in Nederland verkrijgbaar zal zijn is niet bekend. De verwachting is dat de Ascend P8 in maart of april in Nederland verkrijgbaar zal zijn.

Gerelateerd nieuws