Huawei P8

Huawei P8 wordt op 15 april onthuld

Deel artikel

Huawei heeft deze week uitnodigingen verstuurd voor een evenement dat op 15 april aanstaande plaatsvindt. De Chinese fabrikant zal op deze bewuste woensdag naar alle waarschijnlijkheid de Huawei P8 presenteren.

Het gerucht gaat al een tijdje rond dat Huawei in april een evenement zou gaan organiseren, maar nu kunnen we melden dat de officiële datum 15 april aanstaande is. De uitnodiging die Huawei heeft verstuurd heeft als slogan ‘Save the date’. De fabrikant houdt op 15 april 2015 om 15.00 uur een persconferentie in Londen. Vermoedelijk wordt op dit tijdstip de Huawei P8 onthuld, het vlaggenschip voor het aankomende jaar.

De afgelopen weken doken er steeds vaker geruchten op met betrekking tot de Huawei P8. Zoals je leest krijgt het vlaggenschip van Huawei een nieuwe naam, want het merk laat ‘Ascend’ wegvallen waardoor het vlaggenschip door het leven gaat als Huawei P8. Het toestel krijgt een 5,2 inch beeldscherm, quat-core processor, 3GB RAM en het wordt de eerste smartphone van Huawei die draait op Android 5.0 Lollipop.

Huawei heeft deze week ook enkele teasers van de P8 vrij gegeven. In de teasers onderstreept de Chinese fabrikant de batterij en de camera. Het is goed mogelijk dat Huawei juist op deze twee aspecten de nadruk legt. Huawei heeft al met de Ascend Mate 7 bewezen een uitermate goede batterij te kunnen leveren. De smartphone gaat namelijk zonder op te laden met gemak twee volle dagen mee.

Gerelateerd nieuws