Huawei P8

Huawei P8 in vol ornaat te zien

Deel artikel

De Huawei P8 moet nog door het Chinese bedrijf officieel aangekondigd worden maar met dank aan het Chinese TENAA zijn we nu al voorzien van afbeeldingen van de Huawei P8 en weten we welke specificaties het toestel heeft. Het nieuwe vlaggenschip worst over een kleine twee weken aangekondigd in Londen.

Op de afbeeldingen is duidelijk het design van de Huawei P8 te zien en dit komt niet helemaal als een verrassing. Het strookt met de geruchten die de afgelopen maanden over de
Android smartphone naar buiten gebracht werden. De Huawei P8 heeft zoals verwacht een ongelooflijk dunne behuizing en het lijkt erop dat de behuizing een mix wordt van metaal en plastic.

In eerdere geruchten werd gesteld dat de Huawei P8 slechts 6 millimeter dik zou zijn maar bij het zien van de nieuwe afbeeldingen hebben wij onze twijfels hierover. De smartphone is nog steeds heel dun maar niet maar 6 millimeter.

Het nieuwe vlaggenschip draait op een HiSillicon Kirin 930. Dit is een 64-bit octa-core processor met 3GB werkgeheugen en 32GB opslaggeheugen. Verder ondersteund de Huawei P8 het 4G netwerk en is er een geheugenslot aanwezig. Het beeldscherm is 5,2 inch groot en heeft een schermresolutie van 1920 bij 1080 pixels. Aan de achterzijde tref je een 13 megapixel camera en en smartphone draait op Android 5.0 Lollipop.

Op 14 april zal Huawei de P8 presenteren tijdens een speciaal georganiseerd evenement in Londen. Op die bewuste dag zullen er ongetwijfeld meer details naar buiten komen van de Huawei P8.

Gerelateerd nieuws