Huawei P8

Huawei P8 nu al uitverkocht

Deel artikel

In het thuisland van Huawei is het toptoestel voor 2015 nu al uitverkocht. Chinese consumenten zouden volgens de geruchten massaal de Huawei P8 hebben gekocht de afgelopen dagen. Dit blijkt uit informatie van Vmall. De Huawei P8 is daar nu al niet meer te koop. Het is eigenlijk best opvallend dat het vlaggenschip van Huawei nu niet meer te koop is, want afgelopen week heeft concurrent Xiaomi ook een indrukwekkend toestel geïntroduceerd en voor een veel lagere prijs.

In China betaalt de consument 3.588 Chinese yuan, wat ongeveer neer komt op 532 euro. De verkoopadviesprijs van de Huawei P8 is 499 euro en met deze prijs is het toestel aanzienlijk goedkoper dan de onlangs onthulde Galaxy S6 en HTC One M9. Het is nog niet bekend hoe de Huawei P8 in Nederland verkoopt.

Naast het vlaggenschip heeft Huawei ook de P8 Max en P8 Lite gepresenteerd. Deze twee toestellen zijn de grote broer en het kleine broertje van de Huawei P8. De P8 Max heeft een beeldschermformaat van 6,8-inch en de P8 lite heeft een 5-ich beeldscherm. De Huawei P8 Max heeft een verkoopadviesprijs van 549 euro en de P8 Lite is verkrijgbaar voor 250 euro.

Gerelateerd nieuws