Huawei P8

Concurrenten opgepast! Huawei heeft nu de P8

Deel artikel

Huawei is voor veel mensen nog een onbekende speler op de markt, maar daar komt snel verandering in want het Chinese bedrijf is hard aan de weg aan het timmeren om een geduchte concurrent te worden van alle andere smartphone fabrikanten. De Huawei P8 is alweer het vijfde vlaggenschip van het bedrijf en het wordt tijd dat deze lijn van Huawei eens volwassen wordt.

De nieuwe smartphone van Huawei is in Nederland te koop voor 499 euro. Het toestel is aanzienlijk goedkoper dan de high-end smartphones van Samsung, HTC en Apple. Deze toestellen kosten al gauw rond de 700 euro. Huawei concurreert al jaren met de toptoestellen en dat doet het bedrijf voornamelijk door een goede prijs/kwaliteit aan de klant te bieden.

Huawei wil niet meer gezien worden als goedkope smartphone bouwer en dat valt direct op bij de Huawei p8, want het toestel heeft een volledig metalen behuizing. Bij zijn voorganger werd nog gebruik gemaakt van glas, maar je ziet dat aluminium steeds belangrijker wordt. De Huawei P8 is voorzien van een mat uiterlijk en dat ziet er werkelijk heel mooi uit, al is het wel gevoelig voor vlekken.

Het Chinese bedrijf zet al jaren in op prijs/kwaliteit maar ook zeer zeker op design. De P8 heeft een ontzettend strak uiterlijk en het toestel is ook maar 6.4 millimeter dik. Zijn concurrenten de Galaxy S6 en iPhone 6 zijn respectievelijk 6,8 millimeter en 6,9 millimeter dik. De P8 is aanzienlijk dunner en hierdoor ook een stuk handzamer.

Als je op zoek bent naar een betaalbare smartphone die voorzien is van een strak design en krachtige specificaties heeft dan is de Huawei P8 de smartphone waarna jij op zoek bent. Vergelijk bij ons alle aanbieders van de Huawei P8 en koop de nieuwe smartphone goedkoop.

Gerelateerd nieuws