Huawei P8

Huawei heeft de P8 Lite officieel aangekondigd

Deel artikel

Vorige week presenteerde Huawei de P8 en de P8 Max. Gisteren heeft het Chinese bedrijf ook eindelijk de Huawei P8 Lite aangekondigd. Dit toestel is een goedkopere en compactere versie dan het vlaggenschip. De Huawei P8 heeft een 5,2 inch display en de Lite versie heeft een 5 inch display. Het toestel draait net als het vlaggenschip op Android 5.0 Lollipop en maakt gebruik van de Huawei Emotion UI 3.1.

De Huawei P8 Lite heeft dezelfde camerafuncties als zijn grotere broer, zo vindt je aan de achterkant een 13 megapixel camera met dubbele led-flitser, 1080p video-recorder en optische beeldstabilisatie. Aan de voorzijde krijg je de beschikking over een 5 megapixel front-facing camera.

Het toestel heeft verder een octa-core processor met 2GB RAM en dat zorgt ervoor dat het toestel snel en vlot loopt. Het geheugen van het toestel is uit te breiden met een microSD-kaart tot wel 128 GB. Daarnaast kun je het microSD-kaartslot ook gebruiken als tweede simkaartslot, zo kun je gebruik maken van twee simkaarten gelijktijdig.

De Huawei P8 Lite is een stuk voordeliger geprijsd dan de Huawei P8. Het toestel is verkrijgbaar voor een prijs van 249 euro. Naast de Huawei P8 Lite kun je ook nog de Huawei P8 Max kopen. Dit toestel heeft een prijs van 549 euro. Welke Huawei P8 smartphone ga jij kopen?

Gerelateerd nieuws