Huawei P8

Huawei P8 officieel aangekondigd

Deel artikel

Tijdens een evenement, dat gisteren werd gehouden in Londen, heeft Huawei haar nieuwe vlaggenschip aangekondigd; de Huawei P8. De P8 is per direct verkrijgbaar in Nederland en is te koop voor een prijs vanaf 499 euro. Naast de P8 heeft Huawei ook een phablet variant van het toestel aangekondigd. Deze telefoon met een schermdiagonaal van 6,8 inch zal medio mei 2015 in Nederland te koop zijn.

De Huawei P8 beschikt over een 5,2 inch groot scherm met een resolutie van 1920×1080 pixels. Het toestel is uitgerust met een 8-core Kirin processor en 3GB werkgeheugen. Van het toestel zal een 16GB variant en een 64GB variant beschikbaar zijn. Aan de achterkant van het toestel is een 13 megapixels camera gemonteerd en aan de voorkant vinden we een camera met 8 megapixels. De 13 megapixels camera aan de achterkant beschikt over een bijzondere feature. Deze camera is uitgerust met een RGBW-sensor, waardoor naast de standaardkleuren rood, groen en blauw ook de kleur wit is te registreren. Hierdoor zal de camera betere foto’s schieten tijdens situaties met minder licht.
De Huawei P8 is per direct beschikbaar in Nederland. De 16GB variant is te krijgen vanaf 499 euro, de 64GB heeft een adviesprijs van 599 euro.

Ook een Huawei Phablet aangekondigd

Naast de opvolger van de Ascend P7, heeft Huawei ook een phablet aangekondigd. De Huawei P8 Max beschikt over een groot scherm, deze heeft namelijk een grootte van 6,8 inch. De telefon beschikt over dezelfde processor als de P8 en ook over 3GB werkgeheugen. De phablet beschikt over een accu met een capaciteit van 4360 mAh, die ervoor moet zorgen dat het toestel het bij normaal gebruik 2 dagen vol moet houden. De P8 Max zal media 2015 beschikbaar zijn in Nederland, de 32GB variant is te koop vanaf 549 euro, de 64Gb variant voor een adviesprijs van 649 euro.

Bekijk hier de video van de presentatie van beide telefoons:

https://www.youtube.com/watch?v=I-f624HzlcY#t=316

Gerelateerd nieuws