Huawei P8

Huawei onthuld smartphone met drukgevoelig scherm

Deel artikel

Smartphone fabrikant Huawei heeft tijdens de IFA beurs in berlijn een smartphone gepresenteerd die beschikt over een drukgevoelig scherm. Hierdoor kunnen gebruikers verschillende acties aanroepen door hard of juist zacht op het scherm te drukken. Het gaat om de Huawei Mate S, maar nog onduidelijk is wanneer het toestel op de markt zal verschijnen.

Het toestel beschikt over een 5,5 inch groot display wat werkt met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. De processor bedraagt een HiSilicon Kirin 935 octa-core variant, die door de fabrikant zelf is ontwikkeld. Deze processor wordt ook in de 64GB variant van de Huawei P8 gebruikt. Het werkgeheugen bedraag 3GB en de interne opslagruimte is 32GB groot óf 64GB voor de duurdere variant. Aan de achterkant bevindt zich een 13 megapixels camera en voor videobellen is aan de voorkant een 8 megapixels variant beschikbaar. De hardware wordt gevoed door een accu van 2770 mAh.

Bijzonder aan het toestel is het drukgevoelige scherm, waar de iPhone 6S en 6S Plus waarschijnlijk ook mee uitgerust zullen worden. Door hard of zacht op het scherm te drukken, kunnen verschillende functionaliteiten aangeroepen worden. Het toestel kan zelf inschatten hoe zwaar een object is, de fabrikant toonde dit door een sinaasappel op het toestel te leggen, waarna het toestel aangeeft hoe zwaar de sinaasappel is. De voorverkoop van het toestel begint op 15 september, de fabrikant heeft echter al wel aangegeven dat het toestel niet officieel in de Benelux wordt geleverd.

Gerelateerd nieuws