Huawei P8

Huawei Mate S nu ook te koop in Nederland

Deel artikel

De Huawei Mate S was in andere werelddelen al een tijdje te koop, nadat de fabrikant Huawei de smartphone in september vorig jaar aankondigde. Destijds liet het bedrijf weten geen plannen te hebben om het toestel ook in Nederland te lanceren, maar is hier blijkbaar toch van teruggekomen.

De Huawei Mate S is de eerste smartphone van Huawei die beschikt over een drukgevoelig scherm, een techniek die de fabrikant zelf “press touch” noemt. Middels de techniek kan de smartphone onderscheid maken tussen harde en zachte aanrakingen op het scherm. Hiermee kunnen verschillende functies aangeroepen worden door juist hard of zacht te drukken. Deze techniek vinden we ook in de huidige vlaggenschepen van Apple, de iPhone 6S en 6S Plus waar de techniek “Force Touch” heet.

Het toestel beschikt over een 5,5 inch groot scherm een een Kirin 935 octa core processor. Het werkgeheugen bedraagt 3GB. Aan de achterkant is een 13 megapixels camera aanwezig waarmee mooie foto’s gemaakt kunnen worden. Het toestel met press touch beschikt over 128GB interne opslagruimte. De 64GB variant van de Mate S beschikt niet over de drukgevoelige functie. De 128GB variant is verkrijgbaar voor ongeveer 800 euro.

Gerelateerd nieuws