Huawei P8

Huawei P8 Max heeft een display van 6,8 inch

Deel artikel

Huawei heeft de vraag naar grote beeldschermen misschien wel heel serieus genomen. Het Chinese bedrijf heeft namelijk vorige week niet alleen de Huawei P8 onthuld, het heeft ook de Huawei P8 Max onthuld. De Max-versie heeft een gigantische display van 6,8 inch. Dit is zelfs voor de doorgewinterde phablet liefhebbers extreem groot.

De Huawei P8 Max is nog niet de grootste smartphone die verkrijgbaar is, want dit record staat nog steeds op naam van Samsung met de Galaxy W met een 7 inch display. De Max-verise is ontzettend groot en het is maar de vraag of het toestel in Europa enigszins verkocht zal gaan worden. Waar de Huawei P8 en P8 Lite nauwelijks qua grootte verschillen is de Huawei P8 Max een buiten beentje.

Wat Huawei wel gepresteerd heeft bij de P8 Max is dat de voorkant van het toestel 83 procent bedekt is met display, dit is een record bij smartphones. Ondanks dat het display 83 procent van de voorzijde in beslag neemt zal een smartphone met zo’n groot display nooit compact worden. Wat wel direct opvalt bij de P8 Max is dat het toestel ontzettend slank is met zijn 6,8 millimeter dikte.

De Huaawei P8 Max is vanaf volgende maand in Nederland te koop.

Gerelateerd nieuws