Huawei P8

Gelekt: Nieuwe render van Huawei smartphone met gebogen scherm

Deel artikel

Vandaag is op het internet een nieuwe render van een nog te verschijnen Huawei telefoon verschenen. Op de render is de boven- of onderkant van een toestel te zien en een display dat licht gebogen is.  Om welk toestel het precies gaat is niet duidelijk, maar het vermoeden is dat het om de Huawei Mate 8 gaat.

Op 2 september van dit jaar zal Huawei een presentatie houden tijdens de IFA beurs in Berlijn, een grote elektronica beurs. Waarschijnlijk zal de fabrikant tijdens deze presentatie de opvolger van de Huawei Ascend Mate 7 aan gaan kondigen, de Mate 8. Net als bij concurrent Samsung, met de Galaxy S6 Edge zal de Mate 8 vermoedelijk dus ook over een gebogen scherm beschikken. De buiging in het scherm is op de render echter wel een stuk minder dan bij de S6 Edge.

Volgens eerdere geruchten zal de Mate 8 over een 6 inch display beschikken en een Kirin 950, een processor die door Huawei zelf is ontwikkeld. Aan de achterkant zal waarschijnlijk een camera met 20,7 megapixels komen en aan de voorkant een 8 megapixels variant. Eén uitvoering van de Mate 8 zal beschikken over 3GB werkgeheugen en 32GB opslagruimte, de andere over 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte.

Gerelateerd nieuws