Huawei P8

Huawei’s dochteronderneming Honor groeit erg hard

Deel artikel

Honor, een dochteronderneming van Huawei, heeft bekend gemaakt dat het bedrijf in de eerste helft van 2015 meer smartphones heeft verkocht dan in heel 2014. In totaal werden in de eerste zes maanden van 2015 20 miljoen smartphones verkocht.

In 2014 verkocht het bedrijf in totaal 20 miljoen smartphones, wat nu dus al binnen 6 maanden in gerealiseerd. Deze verkopen waren goed voor een omzet van 2,40 miljard euro. In totaal zette Huawei 8,28 miljard euro om in de eerste zes maanden van 2015, wat is gerealiseerd door de verkoop van 48,2 miljard smartphones. Ten opzichte van vorig jaar is dit een stijging van maarliefst 69 procent.

Honor is een dochteronderneming van Huawei, die telefoon op de markt brengt die erg scherp geprijsd zijn. Om de prijs te drukken worden weinig marketing activiteiten ingezet en wordt gebruikt gemaakt van de kennis en ontwikkelingen bij het moederbedrijf Huawei. Uit een onderzoek dat eerder deze week werd gepubliceerd bleek al dat Huawei op de derde plek staat in smartphone markt. Huawei heeft enkel nog Apple en Samsung (nummer 1) voor zich.

Gerelateerd nieuws