Huawei P8

Huawei kondigt Huawei G8 smartphone aan

Deel artikel

Huawei heeft tijdens een presentatie een nieuwe phablet aangekondigd, de Huawei G8. Het toestel beschikt over een groot 5,5 inch display en heeft indrukwekkende specificaties. Hiermee is de phablet een serieuze concurrent voor concurrerende phablets. Het is alleen nog niet helemaal zeker of het toestel in Nederland komt, dit heeft de fabrikant nog niet bekend gemaakt.

De G8 beschikt over een 5,5 inch groot display met een resolutie van 1920 x 1080 pixels, met een pixeldichtheid van 401ppi. De processor bedraagt een Qualcomm Snapdragon 805 processor, een octa core cpu en een Andreno 405 GPU. Het toestel komt in twee verschillende uitvoeringen op de markt. De eerste variant beschikt over 2GB werkgeheugen en 16GB opslagruimte. De duurdere variant heeft de beschikking over 3GB werkgeheugen en 32GB opslagruimte. Van beide varianten is de opslagruimte uit te breiden met een microSD kaart.

Aan de achterkant van de phablet is een cameramodule van 13 megapixels beschikbaar een voor het maken van selfies is aan de voorkant een module met 5 megapixels beschikbaar. Alle hardware wordt gevoed door een accu van 3000 mAh, wat voor een lange standby tijd moet zorgen. Het toestel is leverbaar in de kleuren zwart, wit en goud.

Gerelateerd nieuws