Huawei P8

De batterij van de Huawei P8

Deel artikel

Als je een nieuwe telefoon koopt is het wel zo fijn dat de batterij lang mee gaat. Niet is vervelender dan een nieuwe telefoon kopen en erachter komen dat de batterij niet lang mee gaat. Per telefoon is de accucapaciteit anders. De ene telefoon houdt het wel veertien uren vol en de andere maar vier uur. Het ligt er natuurlijk ook aan hoe veel je de telefoon gebruikt en wat je met je telefoon doet. De Huawei P8 heeft een 2680mAh accu. Dit wil zeggen dat de telefoon de hele dag mee zal gaan als je de telefoon normaal gebruikt. Gebruik je de telefoon heel veel, dan zal je de Huawei vaker aan de lader moeten leggen. Met de gsm-oplader kan je de telefoon opladen zodat je hij weer vol is en je de telefoon weer kan gebruiken. Als je de Huawei P8 wilt opladen duurt het ongeveer 202 minuten voordat de telefoon helemaal vol is.

Waardoor gaat je telefoon sneller leeg?

De duur van de batterij is dus verschillend bij elk telefoon merk. Maar wat ook een invloed heeft op de batterij van de telefoon is hoe vaak je de telefoon erbij pakt er wat je erop doet. Door apps kan het energieverbruik van een telefoon omlaaggaan, ook al gebruik je de apps niet eens. De voornaamste reden dat de telefoon leeg gaat is het gebruik van internet. Denk hierbij aan apps die internet nodig hebben zoals WhatsApp, Facebook, Instagram, Snapchat en noem maar op. Internet is de grootste energieverbruiker van je telefoon.

Tips voor energiebesparing van je telefoon

Hieronder staan een paar tips waardoor de batterij van je telefoon minder snel leeg gaat. Als je deze tips toepast zal je merken dat de batterij van je telefoon langer mee gaat.

  1. Energiebesparing aanzetten

Als je de energiebesparing van je telefoon aanzet, gaat je batterij minder snel leeg. Doordat de energiebesparing aanstaat worden er functies uitgeschakeld die veel energie gebruiken. De energiebesparing kan je de hele dag aan laten staan op je telefoon, maar je kan de functie ook pas instellen als je telefoon bijna leeg is.

  1. Flight-modus inschakelen

Als je de telefoon even niet nodig hebt, is het zonde dat de batterij leeg gaat. Hiervoor is de handige Flight-modus. Deze functie wordt meestal aangezet als je in het vliegtuig zit, maar het is ook superhandig als je even niet gestoord wilt worden. Je telefoon schakelt automatisch het internet uit en je krijgt geen inkomende berichten. Zelf kan je ook geen berichten sturen dus als je berichten wilt versturen moet je de functie weer uit zetten. Omdat je telefoon geen internet meer gebruikt en geen berichten kan ontvangen gaat de batterij ook langzamer leeg.

  1. Functies van apps uitschakelen

Als je een nieuwe app download op je telefoon staan de functies van de app meestal automatisch aan. Dit wil zeggen dat de app zich de hele tijd ververst en nieuwe gegevens ophaalt. Hier is internet voor nodig en we hebben net gelezen dat internet de grootste batterijverbruiker is.

  1. Helderheid

De helderheid van de telefoon speelt ook een grote rol in het energieverbruik. Heb jij altijd je helderheid op maximaal staan? Dan gaat je telefoon sneller leeg. Gelukkig kan je dit heel makkelijk aanpassen en de helderheid zelf bepalen op elk moment van de dag.

  1. Functies van je telefoon uitschakelen

De laatste tip is om de functies op je telefoon uit te schakelen als je de functie niet gebruikt. Gebruik je even geen internet dan is het slim om je internet ook even uit te zetten. Dit geldt ook voor bluetooth en GPS.

De telefoons gaan na een tijdje altijd leeg maar gelukkig zijn er dan altijd nog P8 opladers waarmee je de telefoon kan opladen.

 

Gerelateerd nieuws