Huawei P8 Release Datum

p8 maxAl enige tijd geleden kondigde Huawei de onthulling van het vlaggenschip van 2015 aan. Woensdag 15 april 2015 was het dan eindelijk zo ver dat het Chinese bedrijf het nieuwe vlaggenschip voor 2015 onthulde. Huawei heeft meer dan alleen de P8 onthuld tijdens de officiële presentatie. Naast de Huawei P8 heeft het Chinese bedrijf ook de Huawei P8 Lite en P8 Max aangekondigd.

Huawei heeft bij de P8 wederom ingezet op design en dat is voornamelijk te merken aan het feit dat het toestel volledig van metaal gemaakt is en slechts 6,4 millimeter dik is. Omdat Huawei voornamelijk aandacht heeft geschonken aan het design is de hele smartphone qua specificaties maar een kleine upgrade heeft gekregen.

Het nieuwe vlaggenschip heeft een 5,2 inch beeldscherm formaat en het heeft eens schermresolutie van 1920 bij 1080 pixels. Het is opvallend dat Huawei niet gekozen heeft voor een QHD-scherm omdat de concurrentie dit wel heeft, maar aan de andere kant biedt een QHD-scherm niet heel veel meer dan een Full HD display.

De Huawei P8 zal medio mei in Nederland verkrijgbaar zijn. De verkoopprijs van de P8 is 499 euro voor een los toestel en met een toestel abonnement hoef je helemaal niets eenmalig te betalen. Vergelijk bij ons nu al de telecomproviders waar je de Huawei P8 kunt kopen en pre-order het toestel direct.