Huawei P8 Max

p8maxNaast de Huawei P8 heeft het Chinese merk ook de Huawei P8 Max gelanceerd. Het is een buitengewoon groot toestel en kan zeer zeker geschaald worden in het formaat phablet. Het toestel heeft een 6.8 inch display, dit is reusachtig voor een smartphone. Het opvallende aan de smartphone is dat de behuizing om het 6.8 inch display relatief compact is. Het 6.8 inch display heeft een Full HD schermresolutie. Het kloppend hart van de Huawei P8 Max is een processor met acht rekenkernen, die door Huawei zelf is ontwikkeld.

Aan de achterkant van het toestel tref je een 13 megapixel camera en aan de voorkant is een 5 megapixel camera geplaatst. De grootste kracht van de Huawei P8 zit hem in de accu. Door het enorme formaat van het toestel heeft Huawei er ook een extra grote accu in kunnen plaatsen. Met de Huawei P8 Max moet je met gemak twee volle dagen kunnen doen zonder dat je een stopcontact hoeft op te zoeken.

Specificaties Huawei P8

• 6.8 inch Full HD display
• 2.2GHz processor met acht rekenkernen
• 3GB werkgeheugen, 64GB interne opslagcapaciteit
• 4360mAh accu, goed voor twee dagen accuduur
• Draait op Android 5.0 Lollipop met daarover heen Huawei’s Emotion UI 3.1

Het toestel is reusachtig en hierdoor lang niet voor iedereen weggelegd. Het verschil met de 5,2 inch Huawei P8 is gigantisch. Als je een 5,2 inch smartphone al groot vindt, dan kun je de Huawei P8 Max het beste links laten liggen. De smartphone is wel superhandig om video’s te bekijken of om te gamen. Toch zou je niet de hele dag bezig zijn met video’s kijken en gamen en dan is de Huawei P8 Max toch echt een uit de kluiten gewassen smartphone. Het formaat van de smartphone heeft zo zijn voordelen maar het kent ook absoluut zijn nadelen. Wij zijn benieuwd hoeveel mensen de Huawei P8 Max zullen gaan kopen.