Design

De Huawei P8 is het premium toestel van de Chinese fabrikant. Het design is weinig vernieuwend maar toch heeft Huawei wederom alleen maar hoogwaardige materialen gebruikt bij de productie van het toestel. De smartphone heeft ziet er hoekerig uit maar heeft wel afgeronde zijkanten. Huawei zet altijd in op het design en dat is ook bij de P8 terug te zien. Het nieuwe vlaggenschip ziet er prachtig uit, maar toch zeggen wederom veel analisten dat het net een iPhone-look-a-like is. Ondanks de vermeende gelijkenissen met de iPhone is de Huawei P8 stukken voordeliger. De prijs-/kwaliteitverhouding bij de smartphone is uitstekend.
Hetgeen dat direct opvalt is dat de P8 ultradun is. Het toestel meet slechts 6,4 millimeter. Hiermee is de Huawei P8 dunner dan de iPhone en de Galaxy S6. Het voorgaande model was 6,5 millimeter dik dus het Chinese bedrijf is weer op weg om richting de 6 millimeter te gaan want de Huawei Ascend P6 was slechts 6 millimeter dik. Al met al heeft de Huawei P8 een strak design waar veel smartphone fabrikanten jaloers op zullen zijn.

Samensmelting van metaal en glas

De behuizing van de Huawei P8 is een samensmelting van metaal en glas. Het toestel heeft hier door een premium uiterlijk. Tijdens de presentatie ging er veel aandacht uit naar het design en dat is terecht, want de smartphone heeft een strak design die niet zal misstaan bij andere vlaggenschepen. De Huawei P8 is daarentegen ook nog eens heel betaalbaar en je krijgt naast het prachtige design ook nog eens krachtige specificaties. De Huawei P8 is aan iedereen aan te raden die niet te veel geld uit wilt geven voor een nieuwe smartphone, maar wel een krachtige smartphone in handen wilt krijgen.